Vizyonumuz

Sorun Çözme Kabiliyeti gelişmiş, sorunlarının çözümü için kurtarıcı beklemeyen bir toplum. "

Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı, sorunların köklerine inerek toplumsal yaşamın tüm kesitlerinde akılcılık ve erdemi egemen kılma arayışları sonucunda 1994 yılında kuruldu.

“Bireylerin Sorun Çözme Kabiliyeti”ni artırarak toplumu daha kaliteli bir yaşam seviyesine yükseltmek amacıyla geliştirdiği ve uygulamakta olduğu projelerden bazıları; Altın Bilezik, Kavram Mutfağı, Birleşik Akıl Ağı, Adil Yaşam, Sosyal Tohumlama gibi öncü ve yenilikçi uygulamalardır.

Vakıf Marşı

Vakıf değerlerini yaşatan marşımızı dinleyin!

Neler Yapıyoruz?

Bizden Haberler ve Duyurular

Altın Bilezik Projesi

Altın Bilezik Projesi

  • Kasım 03, 2024

Depremzede çocuk ve gençlere destek olmak amacıyla tasarlanan bu proje, onlara hem maddi destek sağlıyor hem de beceri kazandırıyor. Katılımcılar, …

Tınaz Titiz TELE1 Forum Hafta Sonu Programının Konuğu

Tınaz Titiz TELE1 Forum Hafta Sonu Programının Konuğu

  • Eylül 25, 2024

Tınaz Titiz'in, konuk olduğu 15 Nisan 2023 tarihinde TELE1 Kanalındaki FORUM HAFTA SONU Programı Siyasetçiler, toplumun önde gelen isimleri ve …

Tülbek Vakfı ile Yeni Bir İşbirliği

Tülbek Vakfı ile Yeni Bir İşbirliği

  • Eylül 25, 2024

Büyük mutluluk ve heyecanla duyuruyoruz ki Beyaz Nokta Gelişim Vakfı ve Tülbek Vakfı olarak, toplumsal kalkınma ve eğitimde daha etkili …

Deprem Bölgesindeki Küçük Çocuklara Umut

Deprem Bölgesindeki Küçük Çocuklara Umut

  • Eylül 24, 2024

11 yaşındaki Merve, Beyaz Nokta vakfına beklenen deprem felaketlerine hazırlık konulu sivil kanaat önderleri ve yazarlardan toplanan metinlerin yer aldığı …

Blog Yazılarımız

Yazarlarımızdan Güncel Yazılar

Korkmama Özgürlüğü

  • Yazar: Tınaz Titiz
  • 3 Yorum

Bu yazının ana fikrini oluşturan korkmama özgürlüğü ilk olarak 1996 Şubat’ında yazdığım “Kimler Nelerden Korkuyor?” başlıklı yazıya dayanıyor[1]. Aynı yılın Kasım ayında A.B.D.de Bill Clinton ikinci defa başkan seçildiğinde, Beyaz Saray bahçesinde yaptığı bir teşekkür …

Kültürel DNA Onarılabilir (mi?)

  • Yazar: Tınaz Titiz
  • 1 Yorum

Kültürel DNA nedir? Aslında bu bir benzetme; biyolojik DNA’ya benzetilerek yapılmış bir adlandırma1. Biyolojik DNA ise tüm kalıtsal özelliklerimizin kodlanmış olarak hücre içinde yer alan bir molekül. Öte yandan kültür ise içine doğduğumuz insan topluluklarında …

Atatürk'ü Anmak

  • Yazar: Tınaz Titiz
  • 0 Yorum

Atatürk’ün anılacağı her yıldönümü vesilesiyle aklıma tekrar tekrar gelen bir soruyu okurlarımla paylaşmak istiyorum: Sık sık Atatürk’ün düşünme stiline referansta bulunuluyor; bu toplu söylem bende şu soruyu uyardı: Atatürk nasıl düşünürdü? Atatürkün kısa ama yoğun …

Otobiyografi kesiti No 9

  • Yazar: Tınaz Titiz
  • 1 Yorum

Yıl 1971, yer Zonguldak E.K.İ. (şimdiki adıyla T.T.K. Türkiye Taşkömürü Kurumu; o zamanki adıyla Ereğli Kömürleri İşletmesi). Üniversiteden sınıf arkadaşım eşimle aynı işletmenin iki farklı bölümünde çalışıyoruz. O, maden havzasında kullanılan (motorlar, devre kesiciler, trafolar …

Video Listemiz

Üzerinde çalıştığımız sorun alanlarını daha iyi ifade etmek isteriz.

En Çok İzlenen Videolar

Neler Söylediniz?

Sizden gelen yorumlar

İlgili İçerik: Birleşik Akıl Ağı

Eğitim, sosyal bilinç ve düşünme becerileri üzerinde yoğunlaşan, farklı projeler ve etkinlikler yoluyla kavramsal düşünme ve problem çözme yeteneklerimi güçlendiren bir çalışmaydı. Bir sorunun çözümü için internet üzerinden biraraya gelen insanların oluşturduğu akıl kümesinin çözümler için ürettiği ipuçları çok etkileyiciydi.

Nevin Bektaş Aydın
19 Eki 2024

İlgili İçerik: Kavram Mutfağı

Kavram Mutfağı, dil zenginliği ve kavramsal düşünceyi teşvik eden bir platformdur. Kullanıcılar, dilimizde bulunmayan veya anlamları bozulmuş kavramları keşfederek anlayışlarını genişletebilirler. Proje, Türkçe'nin gelişimi için sözcük kökenlerine merakı artırmak ve yeni kavram önerileri sunmak üzerine odaklanır. Eğitim içerikleri ve makalelerle desteklenen bu girişim, dil bilincini artırmayı ve eleştirel düşünceyi güçlendirmeyi hedeflemektedir. Bu proje için Beyaz Nokta Gelişim Vakfına teşekkür ederim.

SerkanAydin
19 Eki 2024

Destekçilerimiz